Schuurwoning

Breda - 2019

Opdrachtgever

Particulier

Het perceel wordt gekenmerkt door een lange elzensingel.  De langwerpige woning benadrukt samen met de singel de landschappelijke  kwaliteit van het kavel. De bomenrij van het perceel geeft de bewoners privacy en beschutting. Aan de zuidzijde ligt het terras aan een brede sloot. Deze sloot verdeelt het lange perceel in een boomgaard en weiland. De schuurwoning maakt onderdeel uit van de boomgaard.

De schuurwoning is split level.  Aan de zuidzijde heeft de woonkamer extra hoogte en mooi uitzicht. De keuken ligt één meter hoger dan de woonkamer en kijkt zodoende over de woonkamer uit naar het landschap. De slaapkamer voor kinderen ligt onder de keuken en de grote slaapkamer. Deze bieden door de lage ligging een spannend uitzicht over de boomgaard.

Doordat een groot deel van het programma zich onder de grond bevind oogt de woning kleiner dan deze in werkelijkheid is. De ruimtelijkheid van de woning geeft zich pas prijs na binnenkomst.