Woning

Vlijmen - 2016

Opdrachtgever

particulier

Aannemer

van der Locht

Omringd door groen en aan de rand van het dorp Vlijmen wordt de wijk Geerpark ontwikkeld. Op een van de zelfbouwkavels is door [d][b] een ontwerp gemaakt voor een vrijstaande woning. Het programma van de opdrachtgever is vertaald in een bijzonder ruimtelijk concept. De ruimtes zijn vormgegeven rondom een centrale entree. De open trappen en hoge vides zorgen voor heldere zichtlijnen en licht in de woning. De wens voor daglicht in de kelder is gerealiseerd door het introduceren van een split-level op de begane grond. Vanuit de opgetilde woonkamer aan de voorzijde kijk je uit over het Brabantse landschap. De extra hoge openingen in achtergevel zorgen voor een directe relatie tussen de woonkeuken en de tuin. Het grote dakvlak van de woning is op het zuiden gericht voor het realiseren van een optimaal rendement op de geïntegreerde zonnepanelen.  De woning is modern vormgegeven maar refereert aan de Hollandse bouwtraditie.