Atelier – Poolhouse

Roosendaal - 2015

Opdrachtgever

Typical Dutch Art

Aannemer

Vromans van Hal

Onder de bijzondere kapvorm van het Poolhouse zijn een publiek toegankelijk atelier met expositieruimte en een overdekt terras met sanitaire voorzieningen (douche & toilet) voor de bewoners opgenomen.. Mede door de ambities, kennis en passie van de opdrachtgever is een zeer duurzaam gebouw gemaakt. Het grote dakvlak op de zuidzijde wordt volledig bedekt met zonnepanelen. Het gebouw wordt verwarmd door een centrale palletkachel. Het grote glasvlak is gericht op het noorden, zodat het gebouw niet teveel opwarmt door de zomerzon. Tevens zorgt dit raam voor veel daglicht in het atelier. De wanden kunnen volledig worden ingezet als expositieruimte. Het overdekte terras is gericht op de tuin en het zwembad.